Matrikel nr.: 44b

Tårup Byvej 34

De nuværende ejere

Helle Krøis Ursem og Simon Ursem bor på ejendommen. 

Hvad har vi beskæftiget os med?

Helle har undervist på forskellige ungdomsuddannelser og Simon var fra 1981 til 1994 dagtilbudsleder for børnehave Åhaven i Ørbæk og har siden 1992 undervist både på Syddansk Universitet, Sosu-skolen og pædagoguddannelsen, det nuværende UC Lillebælt. 

Tårup Byvej 34

Om ejendommens historie...

Vi købte huset d. 30. 9. 81 af Julie Hansen. Huset var dengang et lille gult murstenshus med tegltag og et lille hvidkalket udhus, samt en garage i træ. 1. sal var kun udnyttet med et lille kammer. Huset lå på bakken med 5 store elmetræer ved vejen.

I 1983 satte vi en kvist på taget og fik udnyttet 1. sal fuldt ud. I haven byggede vi et træskur. Da vi efterhånden havde fået 3 børn – Kira, Matias og Emilie, rev vi udhus og garage ned, og byggede en fløj ud. Vi vandskurede hele molevitten og lagde nyt tegltag på. Huset blev nu på 250 m2. Træskuret i haven blev i en periode brugt som stald til Kiras 2 islandske heste, da vi have lejet marken bagved af Ole Krogh fra Åvej. I 2010 satte vi en altan på karnappen mod syd – da der her er en fantastisk udsigt, og i 2017 har vi fået solcelleanlæg på taget.

Hus og have har været en dejlig ramme for vores familie på 5: Simon, lektor på UCL, Helle underviser på Sosufyn, Kira (født 1980, nu selvstændig arkitekturfotograf og mor til 2 drenge, bor i Humlebæk), Matias (født 1985, serviceøkonom og projektleder for Marselisborg Havn i Aarhus, far til 1 pige (venter en dreng til sommer) bor i Skødstrup ved Aarhus) og Emilie (født 1990, psykolog i Roskilde og bor på Østerbro i København).

Under udgravningen til tilbygningen og nedrivningen af udhuset fandt vi nogle rustede hestesko og udhuset har muligvis været benyttet af en beslagsmed.
"Ifølge tingbogen er der bl.a. lyst at: "Besidderen fra Holckenhavn har også på vores ejendom ret til passage med jagtgevær og hunde, forbehold m.h.t. grus-, ler- og sandgrave, vandinger, gadejord, veje, stier og oldtidsminder."

Tårup Byvej 34

 

Tårup Byvej 34 - 1955

BBR-informationer