Matrikel nr.: 45e

Kajbjergvej 6

De nuværende ejere:

Anny Kathrine Madsen og Arne Wie Madsen købte ejendommen af Hansigne og Niels Peder Hansen januar 1968 for kr. 50.000. De flyttede til deres søn og svigerdatter Asta og Hans Teglgaard i Hesselager (se om Hans Teglgaard i bogen om Tårup)
Familien består af: Anny, Arne, Tina, Lene og Jari.
I 2013 bor kun Anny og Arne i huset. Børnene er voksne og flyttet hjemmefra.


Kajbjergvej 6

Hvad har vi beskæftiget os med?

Da vi flyttede ind, arbejdede Arne som chauffør ved Karl Matthiesen, som havde vognmandsforretning her i Tårup (se i bogen om Tårup). Da han startede der, fik han 8 kr. i timen. Efter nogle år som chauffør fik han arbejde som gravemester ved bl.a. Hans Chr. Kildegaard. Arne har arbejdet som murerarbejdsmand ved Nyborghuse, Engstrøm i Svendborg, Vindinge murer og entreprenør, Munkebo murer og Holger Hansens efterfølger i Ørbæk. Arne gik på efterløn i 2004. Han havde haft en blodprop i 2003 og kunne ikke klare det hårde liv som murerarbejdsmand.
Jeg er udlært bager ved Lothar Schmidt på Kongshøj Bageri. (Bageriet flyttede senere om på Bækvej 4 og lukkede i 1981 på grund af sygdom - se i bogen om Tårup) Da bageriet lukkede, blev jeg vikar i børnehaven Bjergbakken i Frørup i 2 år og derefter barselsvikar i fysioterapien på Rosengården (plejehjemmet i Ørbæk).
Fra det vikariat blev jeg ansat i Aktivcentret og blev uddannet social og sundhedshjælper. Der var jeg i næsten 30 år, til jeg måtte gå på efterløn på grund af en diskusprolaps. Det var et meget spændende job, som jeg havde svært ved at slippe. Så da der blev mulighed for det, tog jeg job som ledsager for 2 damer, det er i alt højest 30 timer om måneden og dette arbejde har jeg endnu.


Kajbjergvej 6

Foto: E. Larsen 1970

Om ejendommens historie...

Ejendommen blev bygget i 1900 muligvis af Bent Frederik Lindhardtsen, som ejede den til mellem 1932 og 1936, hvor Niels Peder Hansen købte den. (i folketællingen fra 1932 står Bent Frederik Lindhardtsen som ejer, og i 1936 står Niels Peder Hansen som ejer) Bent Frederik Lindhardtsen var ungkarl.

Kajbjergvej 6

Niels Peder Hansen og Hansigne kom fra ”Teglgaardsminde” et lille husmandssted, (Kajbjergvej 11, der nu ejes af Birgitte Hansen) som de fik bygget på jord, der blev udstykket fra Teglgaarden. (den ejes nu af Mogens Hansen og Anette Langholm) De ejede Teglgården, men solgte den til Anker Have og flyttede til Teglgaardsminde. Gården havde Hansigne arvet fra en tante og onkel, som ingen børn havde.
Niels Peder Hansen blev altid kaldt Peder Teglgaard, så sønnen Hans tog navnet Teglgaard (Hans Teglgaard kørte rutebil fra Nyborg til Hesselager- se bogen om Tårup).
Peder Teglgaard var handelsmand. Han havde en lille ladbil med trælad, hvor han kunne transportere grise og andre mindre dyr på.
Da vi købte huset, var der stadig en grisesti i garagen, og i baghuset var der hønsehus. Hvor vi nu har bagindgang, var der en bås til en hest og for enden af den, var der nogle hylder, som Arne brækkede ned, rensede af og lavede ramme af til vores første køkkenskabe. Det var jeg meget glad for, for der var kun et bord og et komfur i køkkenet. (efterfølgende har vi dog fået 2 nye køkkener- ja, der sker noget på 45 år).
Da vi overtog huset, var der ikke indlagt vand, det fik vi gjort, inden vi flyttede ind. Der var som følge deraf heller ikke toilet eller bad, og der skulle jo også laves kloak, så vi kunne komme af med vandet igen. Før den tid havde man bare hældt vandet ud på jorden, hvor det sivede ned. Der var kakkelovn og komfur, men vi fik centralvarme lagt ind. Vi skrev papir på huset i januar måned og flyttede ind i juli, så i de måneder arbejdede vi på at få huset sat i stand. Naive som vi var, troede vi, at huset nu var fikst og færdigt, men ak og ve, gamle huse trænger konstant til renovering. I 1994 byggede vi en udestue til, så nu har vi god plads, når familien kommer hjem. Badeværelset, tag og vinduer er også fornyet (nu plastikvinduer). Der er lavet solvarme i 2011, og lige nu arbejder vi på ekstra isolering af loftet.

Kajbjergvej 6

Ejendommen set fra Kajbjergvej.

Kajbjergvej 6

I baggården har Arne en flot gammel plov stående. Arne pløjede selv med en sådan i sine unge dage.

Kajbjergvej 6 - set fra luften i 1953

Kajbjergvej 6 - set fra luften i 1991

BBR-informationer