Matrikel nr.: 65a

Brandgaden 17

De nuværende ejere

I 2015 bor Karin og Svend Erik Larsen på ejendommen Brandgaden 17. De har to voksne børn Marianne og Christian. Karin døde i 2016.

Brandgaden 17

Hvad har vi beskæftiget os med?

Sven-Erik har i alle årene arbejdet på Nyborg Gymnasium, og Karin har været leder af Sfo'en Smørhullet ved Frørup Skole.

Om ejendommens historie...

Brandgaden 17 

Karin og Svend Erik Larsen fortæller om huset:
Vi havde boet på Lunavej i Nyborg siden 1979, og en søndag ville vi ud at se på området, da Karen arbejdede på Frørup Skole. Vi så skiltet: Til salg i vinduet og blev interesseret. Vi henvendte os til Erna Pedersen, som boede skråt overfor. Fik en nøgle og blev meget interesseret i huset.
I 1983 kontaktede vi Jan Pedersen, som ejede huset og indledte en forhandling. Vi kontaktede en ejendomsmægler for at få solgt vores rækkehus. Dette lykkedes dog ikke.
Jan lejede huset ud, og vi regnede ikke med, det ville lykkes for os at købe det. Men efter 2 år kontaktede ejendomsmægleren os, da han gerne selv ville købe vores rækkehus. Vi kontaktede Jan Pedersen for at høre, om han stadig ville sælge. Da handelen skulle afsluttes, trak ejendomshandleren sig men lovede at sælge huset for os og fik det solgt. Vi fik handlet med Jan Pedersen og aftalte, at vi kunne overtage huset 01.11.1985.
Jan havde renoveret huset, så 1.sal også var sat i stand. Haven var et stort vildnis, så der var noget at gå i gang med.
Vi har været meget glade for at bo her, og fra start blev vi budt velkommen til Brandgaden. Dengang var der mange børn i gaden, så vores børn havde altid nogen at lege med. Vores søn Kristian var aktiv i fodboldklubben, og vores datter Marianne fik en hest og havde stort fællesskab med andre piger med heste.
Vi har nu udvidet huset med en havestue, som vi er meget begejstret for. Haven er indrettet, så vi har både køkkenhave, drivhus og lidt prydhave.
Huset er bygget i 1906.
De første, der boede her var Karl Knudsen og hans kone Laurine.
Laurine dør, og Marie Elisabeth Pedersen flytter ind hos Karl Knudsen som hans husbestyrerinde.
Til ejendommen hørte marken mellem nr. 17 og 19 og grunden, der nu er nr. 12A. Grunden, Brandgaden 12A, havde været forpagtet ud af Helga og Carl Mathisen til Arne Toftager, Rosendal. Karl Knudsen købte grunden Brandgaden 12A. Han var ikke interesseret i, at der skulle bygges på denne grund.
Da Karl Knudsen dør, arver Marie Elisabeth Pedersen huset og lejer et værelse ud til Christian Sandfeldt. Marie Elisabeth dør, og Sandfeldt overtager huset. Sandfeldt sælger begge grunde til Verner Pedersen, Boholtvej 1.
I 1972 køber Erik og Solvejg Kristensen grunden: Brandgaden 12A og bygger det nuværende hus.
Da Sandfeldt dør i 1979 køber Jan Pedersen huset og sætter det i stand. Jan og Alice bor her nogle år samtidig med, at de lejer værelse ud til Ulla og Poul Erik Mortensen.,
Da Jan og Alice flytter, lejer de huset ud til Max og Denise.
Vi har været meget glade for at bo her i Brandgaden. Sven-Erik har i alle årene arbejdet på Nyborg Gymnasium, og Karin har været leder af Sfo'en Smørhullet ved Frørup Skole.
Sven-Erik og Karin Larsen

 

Brandgaden 17 - 1953

BBR-informationer